Sunday, December 15, 2013

Praline od bjele cokolade, sa punjenjem od bijelog ganaza i dzemom od brusnice

Ove praline su cista fantazija...

Potrebno:

200 gr bijele cokolade
1 cup slatkog vrhnja
1 kasika dzema od brusnice

Izrada:

Istopiti 100 gr cokolade na pari, malo ohladiti pa zamrznuti na desetak minuta. Potom otopiti I kistom premazati unutrasnjost kalupa za praline. Staviti kalup u zamrzivac da se cokolada stegne pa ponoviti postupak jos dva puta.

U medjuvremenu napraviti punjenje za praline. Staviti cokoladu u mikrovalnu na 30tak sekundi, izvadtiti, promijesati te ponovo staviti u mikrovalnu na 30tak sekundi. Sad bi cokolada trebala biti fino otopljena. Dodati kasiku dzema od brusnice te izmiksati. Dodavati u tankom mlazu slatko vrhnje neprestavno miksajuci. Ostaviti u frizider do upotrebe.

Kad smo kalupe premazali 3 puta, napuniti ih I otvore zatvoriti otopljenom cokoladom. Ostaviti u led da se punjenje stisne, te ih njezno izvaditi iz kalupica.

Uzivati!

2 comments:

  1. Ti si sva u brusnicama ovih dana...i mi ih jako volimo. Zašto ne pošalješ te recepte na moju adresu za ovomesečnu igricu? Pozdrav.

    ReplyDelete
  2. pa imam ih vise, ja sam mislila samo sa jednim da ucestvujem, imam jos brusnica I imam jos jedne kolacice koje nisam postavila... treba ih iskoristiti :)

    ReplyDelete