Sastojci:
3 jaja
200 gr secera
175 gr pirea od pecene tikve
175 gr brasna
1 kasikica sode bikarbone
1 kasikica cimeta
1/2 kasikice dzindzera u prahu
1/4 kasikice mljevenih klincica ili all spice zacina
1/8 kasikice soli
Nadjev:
400 gr krem sira (mascarpone je opcija ako zelite blazi okus)
1 vanilla ili kasika tecne vanile
4 kasike putera
200 gr secera u prahu ili po vasem ukusu
po zelji dzem od narance za premazati koru
po zelji malo javorovog sirupa u kremu
po zelji dzem od narance za premazati koru
po zelji malo javorovog sirupa u kremu
Izdrada:
Ispeci tikvu u rerni (moze i u mikrovalnoj) staviti u cjediljku da se ocijedi najmanje 2 sata.
Umutiti bjelanca sa secerom dok se sav secer ne istopi i dobije gusti slag. Dodavati jedno po jedno zumance i mutiti izmedju svakog dodavanja. Prosijati suhe sastojke lagano u masu i njezno izmijesati.
Rernu ugrijati na 375 (170), lim od rerne obloziti papirom, posprejati uljem i posuti brasnom. Peci 15tak minuta.
U medjuvremenu umutiti sastojke za fil. Ostaviti u frizider da se malo rashladi. Pecen rolat urolati u kuhinjsku krpu koju smo posuli sa secerom u prahu i ostaviti da se ohladi. Ohladjen biskvit filovati i ostaviti u zamrzivac do upotrebe. 15 minuta prije posluzenja izvaditi iz zamrzivaca i isjeci u zeljene snite. Po zeli posuti secerom u prahu.
Nova slika:
Nova slika:
No comments:
Post a Comment