Sunday, September 19, 2021

Vegan i Seafood taco





Napravite tako u vise verzija i uzivajte u svojoj posebnoj verziji, ili u vise njih u zavisnosti sta stavite od mesa/povrca i omiljenog sosa




Potrebni sastojci:

riba ili racici 1/3 # po osobi (oko 150-200 gr)
vegan verzija: slatki krompir
taco seasoning 
ulje za przenje

Taco seasoning (6)

1 kasika chilija u prahu
1 kasika dimljene paprike
1 kasika kumina
1 kasika crnog luka u prahu
1 kasika bijelog luka u prahu
1 kasika oregano
1 kasika soli
1/2 kasike bibera 





Cilantro taco sause:

2 kasike maslinova ulja
1/2 avokada
1/4 cup vode
3/4 cup cilantro - korijander lista
1/2 cup sjeckanog mladog luka
2 cehna cesnjaka
1/2 kasikice soli
juce jednog lime
1/2 cup grckog jogurta

Kremasti Guacamole sos:

2 avokada
1/2 cup korijandera/cilantra
1//2 male jalapenjo paprike
so
1/3 cup soka od limete
1 - 2 kasike vode ili po potrebi da se dobije kremasti sos

Svjeza salsa:

3 paradajza
1 glavice luka
1 chili papricica ili jalapenjo
1 mala vezica cilantra 
so i biber

Back beans (jedna konzerva) + dvije kasike svjeze salse

Coleslaw:

1 pakovanje sitno rezanog kupusa
1/2 cup grckog jogurta
1 sok od lime
1 kasika maslinova ulja
3 kasike bijelog octa
1/2 cup sjeckanog cilantra - corijander
so, biber 

Siracha mayo taco sause:
1 kasika siracha sause
3 kasike majoneze
lime juce po ukusu


Pavlaka i mexican shreded sir 



Coleslaw se pripremi ranije i ostavi da odstoji. 

U ovom receptu slatki krompir sluzi kao protein a crni grah kao dodatak. 

Meso i 2-3 slatka krompira isjeckana na malo krupnije kocke posebno zaciniti taco zacinima i ostaviti nekoliko sati.

Krompir ispeci u rerni sa malo maslinova ulja a meso prepeci na rostilju ili u tavi.

Dok se meso pece pripremiti guacamole, salsa i sauces. 

 Sve posluziti u zdjelicama, da svako sebi slaze tako po izboru. 


Prijatno!

No comments:

Post a Comment