Tuesday, December 13, 2016

Burek sa gotovim korama

Fantastican I brz burek sa gotovim korama, okolo je tako fin I hrskav a unutra socan I mekan,  toplo preporucujem ...



1 pakovanje gotovih kora
400 gr fasiranog mesa
1 glavica luka
1 kasikica soli za meso
prostohvat ljute paprika
1/2 dl ulja
1 dl vode

Preljev:

2 kasike ulja
1/2 dl vode
prstohvat soli
prstohvat bibera

Postupak:

Preprziti glavicu luka na dvijetri kasike ulja pa dodati meso. Prziti do smedje boje.

Pomijesati ulja I vodu. Uzeti 4 jufke, pa ih staviti na dno pleha, svaku premazujuci vodom I uljem. Ostaviti krajeve da vise izvan lima, tako da na kraju ih savijemo unutra u lim.



Ostale jufke samo guzvati I stavljati u lim, premazujuci ih vodom I uljem obilno. Kad smo utrosili jednu trecinu kora staviti fil, pa nastaviti dok ne potrosimo I drugu trecinu kora.


Na kraju saviti sve krajeve unutra I opet obilno premaati sa uljem I vodom.

Peci 30 minuta na 220/420F ili do duboke rumene boje.



Provreti tecnost za preljev, pa preliti preko bureka. Vratiti u rernu I peci jos 5 minuta.

Posluziti uz omiljenu salatu ili jogurt, a moze I pivo



No comments:

Post a Comment