Wednesday, September 17, 2014

Raspucani kolacici (chocolate crincle cookies)

 
Ovi kolacici su veoma dekorativni, ukusni i brzi za napraviti. Namirnice sigurno imate na dohvat ruke.
 
 
Potrebni sastojci:
 
1/2 cup putera ( 1 stick - 115 gr)
2 cups secera (400 gr)
4 jaja
1 vanila ili kasikica tecne vanile
2 cups brasna (280 gr)
1 cup kakaa (140 gr)
2 tsp (male kasikice) praska za pecivo
prstohvat soli
 
Za uvaljti kolacice:
1/4 cup (100 gr) kristal secera
1/2 cup (180 gr) secera u prahu
 
Ugrijati rernu na 180 C (350F). Pripremiti lim za pecenje tako da ga oblozite pergamentom i lagano nauljite. Prosijati kakao, brasno prasak za pecivo i so. Miksati puter, secer i vanilu da dobijete pjenstu masu. Dodavati jedno po jedno jaje miksajuci izmedju svakog dodavanja da se masa ujednaci. Na kraju dodati brasno i mijesiti tek toliko da se masa fino sjedini.
 
Ostavite masu u frizider pokrivenu providnom folijom oko pola sata. Kasikom za sladoled uzimajte kugle i stavljajte u kristal secer, uvaljajte if fino okolo i onda u secer u prahu. Otresite visak secera.
 
Peci 8-10 minuta nikako duze. Uzivati u toplim i hladnim, jednako su fini i sljedeci dan.
 


No comments:

Post a Comment