Sunday, September 7, 2014

Paprike punjene krompirom

Ponekad punim paprika krompirom I svi ih volimo. Jos su mi ljepse kad se ohlade I ostoje. Ovaj put sam dodala sira I suhog mesa I zalila ih vrhnjem sto obicno ne radim. Inspiracija je sa Zoricinog bloga, ona ih je nedavno pravila sa ljutim paprikama I stvarno su izgledale tako dobro da sam morala da isprobam. Moji ne vole ljute paprika, tako da sam izabrala jedine koje nisu ljute a lice bar malo Banana pepers, koje je ona koristila u svom receptu. Suho meso mu daje divnu akromu, ali ako ga izbacite iz recepta, dobit cete divan vegeterijanski rucak...



Potrebni sastojci:

7 paprika po izboru (ili 2 paprika po clanu plus jedna vise ako neko zeli repete)
8 krompira
1 glavica luka
3 cehna bijelog
1 kasika sjeckanog persina
100 gr feta sira ili po zelji
100 gr suhog mesa
1 kasikica soli (u zavisnosti koliko je feta slan)
1/2 kasikice bibera
2 dl kiselog vrhnja
1 dl mlijeka
Izrada:

Ukljuciti rerun na 440 F/230 C.

Paprike ocistiti I obrati te prevrnuti da se suse


Krompir narendati ili usitiniti u food procesoru, moze se isjeci I na kockice bude jos ljepsi
Dodati izmrvljen sir, I sitno nasjeckano suho meso


Dodati zacine I smjesom napuniti paprike, a preostali krompir staviti izmedju paprika
Peci u prethodno ugrijanoj rerni 40  minuta, preliti vrhnjem u kojem smo dodali 1 dl mlijeka I nastaviti peci jos nekih 10tak to 20 minuta.

Ostaviti da se hladi bar 20 minuta prije posluzenja sa omiljenom salatom ili kiselim vrhnjem.


No comments:

Post a Comment