Ponekad punim paprika krompirom I svi ih volimo. Jos su mi ljepse kad se ohlade I ostoje. Ovaj put sam dodala sira I suhog mesa I zalila ih vrhnjem. Svaki put nesto promijenim kako bi dodala novi ukus ovom starom I finom recpetu.
Potrebni sastojci:
7 paprika po izboru (ili 2 paprika po clanu plus jedna vise ako neko zeli repete)
8 krompira
1 glavica luka
3 cehna bijelog
1 kasika sjeckanog persina
100 gr feta sira ili po zelji
100 gr suhog mesa
1 kasikica soli (u zavisnosti koliko je feta slan)
1/2 kasikice bibera
2 dl kiselog vrhnja
1 dl mlijeka
Izrada:
Ukljuciti rerun na 440 F/230 C.
Paprike ocistiti I obrati te prevrnuti da se suse
Krompir narendati ili usitiniti u food procesoru, moze se isjeci I na kockice bude jos ljepsi
Dodati izmrvljen sir, I sitno nasjeckano suho meso
Dodati zacine I smjesom napuniti paprike, a preostali krompir staviti izmedju paprika
Peci u prethodno ugrijanoj rerni 40 minuta, preliti vrhnjem u kojem smo dodali 1 dl mlijeka I nastaviti peci jos nekih 10tak to 20 minuta.
Ostaviti da se hladi bar 20 minuta prije posluzenja sa omiljenom salatom ili kiselim vrhnjem.
No comments:
Post a Comment