Tuesday, March 29, 2016
Pet koraka do perfektno pecenih pilecih prsa iz rerne
Za perfektno pecenu piletinu iz rerne potrebno je slijediti 5 koraka:
1. drzati piletinu u rasolu od tople vode I soli bar 15 minuta, ne duze od 6 sati (vise od 15 minuta treba pokriti I ostaviti u frizider)
2. oprati piletinu I posusiti poslije salamure
3. namazati obilno puterom, moze masnoca po vasem izboru, ali puter daje najbolju aromu I boju.
4. posuti omiljenim zaciniskim biljem I zacinima
5. Peci na visokoj temperature (450F/235C) od 15-18 minuta, unutrasnja temperature mora biti 165F/75C
6. Prije nego postavite piletinu na sto, pokrijte I sacekajte 5-10 minuta da se zavrsi pecenje I da se sokovi fino prozmu sa mesom.
Piletina je servirana sa tex mex pireom od krompira. Tex Mex Pire: 3 krompira oguliti I skuhati. Na kasiki masla isprziti jednu paprika, tikvicu, dvije tri male mrkvice i glavicu luka. Zaciniti po ukusu. Krompir protisnuti ili izgnjeciti sa 100 gr nekog ostrog sira i 100 ml vrhnja za kuhanje pa pomijesati sa przenim povrcem.
Servirano uz umak od gljiva. Prijatno!
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment