Tuesday, October 18, 2016

Losos sa pestom od persuna i taragona

Super fini I brzi rucak, toplo preporucujem. Moje cure kazu da je ovo definitivno naj bolji recept za losos.



Potrebni sastojci za 4 osobe:

4 parceta lososa
3 kasike majoneze
1 kasika senfa
3 kasike sjeckanog persuna
1 kasika sjeckanog taragona
3 cehna cesnjaka
1/2 soka od limuna
4 kasike maslinova ulja
prstohvat ljute paprika


Losos preliti kasikom limunova soka I maslinova ulja. Mozete malo posoliti I posuti biberom.



U medjuvremenu u food procesoru samljeti bjeli luk I list persuna I taragona. Umijesati majonezu i senf.

Lim obloziti papirom premazati maslinovim uljem i rasporediti ribu. Premazati dobijenim sosom, i po zelji jos preliti sa kasikom maslinova ulja.



Ugrijati prethodno rernu, ukljuciti samo gornji grijac i peci do lijepe rumene boje. Rernu ukljuciti na 350 F pa peci jos 10tak minuta dok se riba fino ne ispece na unutrasnju temperature od 145 F.



Posluziti uz omijeni prilog.




 Prijatno!

No comments:

Post a Comment