Slicice nisu bas naj naj, ali pita je bila fantastican... ove fine kisele papricice punjenom kupusom su me odnijele nazad u roditeljski dom gdje su paprika filovane kupusom bile must do svake zime. Moj otac ih je obozavao...
Potrebni sastojci
1 pakovanje kora, srednje ili tanke debljine
500 gr fasiranog
3-4 veca krompira
1 velika glavica luka
1 kasikica soli
malo ljute paprika kajen ili bibera
za preljevanje:
2 dl ulja
4 dl vode
Luk preprziti na malo ulja, pa dodati krompir I meso. Zaciniti. Prziti pet minuta. Ne mora da bude potpuno uprzeno.
Ostaviti da se hladi
Preostalo ulje umjesati u vodu pa premazivati kore sa tim. Na dno staviti tri kore pa poceti presipati smjesom od mesa I krompira dok ne utrosimo smjesu u potpunosti.
Preliti preostalu tekucinu preko pite.
Peci 40 minuta na 410 F/185 C.
Prijatno!
No comments:
Post a Comment