Potrebni sastojci:
1 pakovanje rozen kora
750 ml mlijeka
1 vanillin secer
200 gr secera
125 gr cokolade za kuhanje
40 gr kaka
45 gr gustina
125 gr putera
pozelji mozete dodati rum, ili neku drugu aromu, npr narandza se odlicno slaze sa cokoladom.
Glazura:
200 gr cokolade
6 kasika ulja
Odvojiti oko 2 dl mlijeka ostalo staviti da prokuha. pomijesati sve sastojke osim cokolade I putera u mlijeku, I kad ostalo mlijeko prokuha, dodati umijesanu masu. Kuhati1 3-4 minute da se fino sgusne pa dodati cokoladu I puter.
Mijesati da dobijete finu I sjajnu smjesu. kore rasporediti okolo I na svaku osim jedne staviti kremu. ja obicno koristim skup za sladoled, tako da nekako imam istu kolicinu smjese za sve kore.
Premazane kore poklopiiti necim sto nije pretesko, mozda daskom za meso I ostaviti 1da se hlade.
Na pari rastopiti cokoladu sa uljem. Preliti preko kolaca I nekoliko puta protresti da se glazura fino rasporedi. Ova glazura je meni najlaksa od svih I jako je lijepa.
Prijatno!
No comments:
Post a Comment