Ova torta je zaista divna, pokusavam vec treci put postaviti recept i obzirom da mijenjaju verziju blogera nesto im steka... evo opet ovaj divni i lagani recept:
Rernu zagrijati na 180C 355 F, i pripemiti kalup od oko 20 cm, pouljite i poprasite brasnom, a ako hocete visociju tortu onda koristite manji kalup.
Potrebni sastojci:
150 gr brasna
100 gr secera
10 gr praska za pecivo
1 vanila
1 kasikica vrhom puna cimeta
2 jaja
100 ml mlijeka
60 gr ulja
Sve vino izmjesati jednu minutu pa dodati
3 jabuke oguljene i izrezane na kockice i utisnuti ih u tijesto
Peci 30tak minuta.
Preljev:
60 gr secera
60 gr putera
korica jednog limuna
1 jaje
Umijesati i preliti preko kolaca, te peci jos 10-15 minuta.
Posuti obilno bademima na listice
Prijatno!
No comments:
Post a Comment