Ovaj divni djuvec odnosno bulgur sa povrcem sam isprobala kad je Zorica (bik) postala cool sef na coolinarici i zaista je divan pa prenosim recept na svoj blog.
Povrće očistiti i iseći :patlidžan,tikvice,šargarepu i luk na što tanje ploške,papriku na štapiće..Paradaiz preliti vrelom vodom,posle par minuta staviti u hladnu vodu i skinuti kožicu.I njega iseći na tanke ploške.
Pršutu i meso iseći na štapiće.
U vok sipati kašiku ulja pa staviti luk da se isprži.Dodati zatim pršutu,pa meso.Kada se meso zapeče sa svih strana dodati papriku,posle par minuta dodati plavi patlidžan i doliti par kašika supe.Zatim staviti tikvice,šargarepu ,ali samo dodavati bez mešanja.Na kraju staviti oljušten paradaiz.Posuti bulgur odgore,naliti sa šoljom bujona,protresti i poklopiti posudu.Doliti još tečnosti ako je potrebno i stalno pomalo prodrmati posudu.
Kada bulgur omekša dodati biber,peršun i ako treba još malo posoliti.
Može se koristiti i meso i šargarepa iz pileće supe.
Uzivajte!
No comments:
Post a Comment