Veoma ukusna i dekorativna guzvara.
Potrebni sastojci:
3 jaja
300 gr mladog sira
150 gr fete
200 gr jogurta
100 ml ulja
80 ml mineralne vode
soli po ukusu
300 gr smrznutog i ocjedjenog spinata
1 pakovanje kora.
Za premaz gornjih kora
2 kasike jogurta
1 jaje
malo soli
Lim je standard Pulman loaf pan.
Sve sastojke izmijesiti u finu jednolicnu smjesu.
Na dno staviti 4 kore, pustajuci da visak pada preko stranica lima. Ostaviti 3 kore za vrh.
Ostale kore guzvati, umakati u smjesu i redati u lim. Trebali bi utrositi i kore i smjesu.
Kore koje ste ostavili za vrh premazati jogurtom i jajetom, sloziti na 4 dijela pa stavljati na vrh.
Gornju koru premazati preostalom smjesom.
Peci na 200 C/400 F oko sat vremena. Po potrebi pokriti da ne izgori.
Ostaviti pet sest minuta u kalupu pa izvaditi i rezati u snite.
Posluzite kao predjelo ili veceru uz omiljenu salatu ili kiselo mlijeko! Prijatno!
No comments:
Post a Comment