Sastojci:
2 pounds cokolade (2/3 60 postotne kakao, I 1/3 mlijecne cokolade)
6 kasika meda
2 sticks putera ( oko 180 gr)
2 cups vrhnja za kuhanje
po zelji secera
1 pakovanje (oko 10 oz m&m bonbon
2 pakovanja mini oreos keksica (bijelih I crnih)
Mold za loptu
Ugrijati vrhnje sa puterom, I medom do vrenja. Dodati obadvije vrste cokolade, ostaviti nekoliko minuta da se cokolada ugrije I umijesati lagano u sjajni I fini ganaz. Ostaviti da se ohladi.
Mold za fudbal obloziti providnom folijom I staviti do pola ganaz. dodati bombone I keksice I pomijesati da se dobije gusta smjesa. Ako je potrebno, doliti jos ganaza ili dodati keksica. Ostaviti preko noci da se stisne.
Naredni dan premazati polovice ganazom I sastaviti ih u jednoj polulopti. Ostaviti u frizider na sat ili dva da se opet dobro stegne.
Izvaditi iz kalupa I pogledati jel ima supljina pa ih popuniti cokoladom, I ostaviti ponovo da se stisne.
Ukrasiti po zelji. Ja sam koristila bijeli I crni fondan.
Bravo teto za ovako lepu tortu a malom slavljeniku neka je srećan 13-ti rođendan!!!!
ReplyDeletehvala ti od srca draga moja Zoki
ReplyDeleteja citam sastojke i vidim dekoraciju i mislim d adecaci su veoma srecni!
ReplyDelete