secer.
Potrebni sastojci za crust:
2 cups oko 280 gr bademova ili nekog drugog brasna od orasastih plodova
1//2 cupa oko 40 gr kaka
1/4 cupa ili 50 gr kokosovog ulja
malo soli
tri do cetiri datule (moze I stevia)
za nadjev:
9 oz ili oko 280 gr cokoladnih suza sa stivijom
9 oz ili 280 gr vrhnja za kuhanje
5 datula, ili ako je cokolada vec slatka izostaviti
1 kasiku vanile, ili 1 mahuna
Cokoladu topiti u mikrovalnoj u razmacila od jedne minute, svaki put promjesati prije nego nastavimo topiti dalje. Ja sam korisitla Lili cokoladu, kojoj je trebalo samo dvije minute da se rastopi.
Umijesiti da se sve fino rastopi I ostaviti da se hladi.
U multipraktiku sastaviti sastojke za crust. Sve dobro izmjesati pa staviti u modlu za pie. Ostaviti nekoliko kasika za posuti po vrhu.
Ako stavljate datule staviti ih u multipraktik I malo samljeti pa potom uliti vrhnje. Mutiti nekoliko sekundi pa dodati cokoladu I vanilu. Sve fino mutiti vrlo kratko, tek da se sastojci sjedine.
Istresti preko crusta I ostaviti u frizider do uportrebe.
Ovo je gotovo za manje od pet minuta. Sa hladjenjem imate kolac gotov za dvedeset minuta. Dok pravite rucak usput pravite I pie, I gotov je prije nego sve ostalo.
Prijatno!
No comments:
Post a Comment