Ovaj danasnji prijedlog za rucak je napravljen da odgovara I onima koji su na low carb dijeti, i onima koji su na regularnoj dijeti.
Da se ja vratim sniclama u kajmaku, koje su mi apsolutno hit. Ako vam se neda da ih zapecete u rerni, slobodno ih pokrijte i na najtisoj vatri dopecite na ringli.
Potrebni sastojci za snicle u kajmaku:
500 gr fasiranog mesa (ja uvijek koristim junece sirloin i chuck - ovi na US trzistu)
1 kriska starog hljeba ili kasika mrvica, za low carb verziju koristite sesamove sjemenke.
1 jaje
sjeckani person, luk i bijeli luk
1/3 dl vrhnja za kuhanje
so, bijeli luk u prahu, crvena ljuta i slatka paprika po zelji
pokusajte nekad dodati i 1 kasikicu sode bikrarbone, snicle imaju poseban ukus sa njom
ulje i puter za przenje u zeljenom omjeru
Za sos:
3 dl vrhnja za kuhanje
4 kasike omiljenog kajmaka
4 kasike rendanog kackavalja
so, bijeli luk u prahu, crvena ljuta paprika, person
Sve sastojke za snicle pomijesajte, mozete nekoliko sati prije pecenja i cuvajte u frizideru do upotrebe. Potom napravite snicle zeljene velicine i przite u zagrijanom ulju i puteru do lijepe rumene boje.
Izvadite u lim koji moze u rerun. Za sos sve sastojke pomijesajte pa prelijte preko snicli.
Pecite u zagrijanoj rerni oko 30 minuta.
Servirajte uz omiljeni prlog, kod mene pecen krompir u tagari.
Zapeceni krompir I mrkva u tagari:
Dva krompira I jedna mrkva po osobi (kod mene su bili veci krompiri I mrkve)
ulje, so, bijeli luk
Peci na jacoj temperature dok se fino ispece I pocne fino da rumeni.
Umutiti 1 kasiku senfa I majoneze, dodati zacine po zelji, italijanski I ruzmarin kod mene te premazati krompire.
Vratiti u rerun jos petnaestak minuta da fino porumene.
Snicle u kajmaku na drugi nacin:
1-2 snicle po osobi (mogu biti telece, pilece ili purece)
4 kasike krusnih mrvica
1 jaje na 1-2 snicle
vrhnje za kuhanje 1 dl na 2 jaja
zacini, so, kayen paprika, crvena paprika, bieli luk u prahyu
zacinske biljke, oregano, basil, suseni paradajz
Ako koristite telece snicle istuci batom. Zaciniti, uvaljati u krusne mrvice pa staviti u lim. Preko staviti zacinske trave i suseni paradajz. Zaliti vrelim vrhnjem za kuhanje.
Peci na 400 F, 20 minuta pa jos 20 na 350 F. Pilecim sniclama treba iskljuciti rernu posle 20 minuta i ostaviti da se dopecu u toploj rerni!
Prijatno~
Prijatno~
I jos jedna slicica kad je ovako fotogenicna:
Supa:
3 bataka
1 litar vode
bijeli luk, crni luk, celer, paprike, mrkva
so, crvena ljuta paprika
Iskuhati dok se meso ne odvoji od kosti.
Supu procjediti pa po zelji razmutiti 1 kasiku gustina u malo vode I uliti u supu. Kad provrije, blago umutiti 2 jaja I lagano dodati u supu.
Ne dopustiti da vrije poslije ovoga. Zaciniti persinom I crvenom ljutom paprikom. Prijatno!
I naravno na kraju zasladiti pitom od cokolade
Prijatno!
No comments:
Post a Comment