Nama se jako dopalo pa probajte I vi.
Potrebno:
oko 1 kg fasiranog mesa. Ja uvijek mijesam sirloin I chuk, a sta bi to bilo u bosanskom jeziku nisam bas sigurna u ovom momentu.
1 glavicu luka
3 cehne bijelog luka
1 jaje
1 saku prezle
1 kasiku sjeckanog persina
1/2 male kasikice ljute paprika
2 kasike vrele vode
2-3 kasike vrhnja za kuhanje
8 skuhanih jaja
so, ulje
Luk jedan I drugi izrendajte pa sve osim vrhnja I vode dodajte u meso I dobro izradite. Na kraju dodajte vrelu vodu pa onda vrhnje za kuhanje.
Podijelite na osam loptica.
Svaku lopticu rastanjite na dlanu pa u sredinu dodajte jaje. Sve fino zamotajte pa kuglicu, uvaljajte u mrvice I provaljajte na dlanu da dobijete fino oblikovanu kuglu.
Lim pomastite I spustajte kuglice u lim kako ih pravite.
Rerna mora biti zagrijana na 190 ili 375 F. Pecite oko 50 minuta. Na kraju ako volite rumene kugle, onda ukljucite gornji grijac kao I ja da fino dobiju rumenu koricu.
Posluzite sa povrcem po zelju, Super ide pire, krompir salata, ili ratatuj. Isprobano!
Prijatno
No comments:
Post a Comment