Recept
Kako vec rekoh u prijasnjem postu, odnekud ljetos dodoes ove paprika koje su bas iste kao nase. Na zalost nisam kupila vise da zaledim, a trebala sam.
Za ove paprika vam je potrebno: kilogram mesa, solja rize, glavica luka, 2-3 manje mrkve, 3 cehna bijelog luka, kasika sjeckanog persina, 1 zreli paradajz, so, biber I ulje, tri kasike putera, konzerva sjeckanog paradajza ili nekoliko zrelih za preko I sollja vode.
Paprike ocistiti, oprati I ostaviiti naopako da se cijede dok pripremite nadjev. Rizu prebrati I oprati pa pomijesati sa mesom. Oguliti papradajz I isjeckati, naribati luk, bijeli luk I mrkvu pa zaciniti po zelji. Ja obicno dodajem so, ljutu paprika, nasjeckan persin I ulje. Biber ne dodajem, jer mi je dovoljno da dodam cajen paprika. Sve fino izmjesati I puniti paprika. Ako ste sacuvali poklopce stavite ih na paprika, pa preko narezite puter, paradajz I nesto persina. Dodajte malu kasikicu soli u solju vode pa zalijte paprika.
Peci na 200 c nekih 45 minuta.
No comments:
Post a Comment