https://bebinakuhinjica.blogspot.com/2014/06/karamel-torta.html
Kreema 1, Ganache od mlijecne cokolade:
2 cups mlijecne cokoladnih chips
2 cups vrhnja za kuhanje
Krema 2:
1/2 velikog pakovanja sira
1/2 cup secera u prahu
1 ksikica essence od limuna
1 kasika nutele
Za dekoraciju:
1 puter (pound)
1 sweetened condensed milk
1 kasika nutele
1 kasikica essence od limuna
Za drips:
2/3 velike cokolade za kuhanje dorina
1/4 cups ulja
Sipmple sirup:
2 cups secera
2 cups vode
Kahlua liqer po zelji
Tortu premazati puter kremom, tek da pokrijete kore. Ostaviti u frizider da se dobro rashladi, pa premazati obilno kremom jos jednom. Ne mora da bude glatko kao za fondant torte. U medjuvremenu rastopiti cokoladu u mikrovalnoj pa je fino umutiti da nema nerastopljenih komada. Uliti ulje I mijesati da dobijete sjajnu masu. Ostaviti da se ohladi.
Prvo preliti ivice sa ohladjenom cokoladom.
Potom ostatak izliti na sredinu I razmazati po torti.
Ako cete tortu dekorisati po sredini, nema potrebe da bude posebno glatko. Tek da je cokolada razmazana.
Ukrasiti po zelji. Ja sam koristila tri razlicita nastavka za ruzice I ferero rocher kuglice. Obzirom da sam u simple sirup dodala Kahlua liker, posula sam malo instant kafe po ruzicama.
Prijatno!
No comments:
Post a Comment