Friday, June 20, 2014

Karamel torta

Ova torta je tako divna a tako jednosravna za napraviti.
 
Za kore recept je ovdje
 
Potrebno za kremu:
250 gr secera
500 ml vrhnja za kuhanje (heavy cream)
150 gr bijele cokolade
 
Secer otopiti u serpi sa debljim dnom. Mozete ostaviti svijetliji ili tamniji caramel, po zelji. Ako secer uprzite vise dobitcete caramel tamnije boje I intezivnijeg ukusa, ako zelite svjetliji fil, onda cim se secer otopi I pocne da se karamelizuje skinite sa ringle I polako dodajite tecno vrhnje. Budite oprezni jer ce vrhnje da izazove jaku reakciju sa secerom, kako se ne bi opekli. Fino sve izmjesati da se sav secer istopi sacekati dvije tri minute I dodati izlomljenu cokoladu. Mijesiti dok se cokolada ne otopi pa ostaviti u frizider do upotrebe. Kremu prije upotrebe izmiksati.

No comments:

Post a Comment