Odavno zelim isprobati sourdough sa kukuruznim brasnom, I prezadovoljna sam rezultatom. Recept slijedi!
Potrebni sastojci:
150 gr startera sourdough
100 gr punomasnog mlijeka
80 gr jogurta
150 gr kukuruznog brasna
150 gr hljebnog brasna
2 jaja
6 gr soli
45 gr secera
35 gr ulja, ja sam koristila od oraha, da mu fin smek
Izmjesati sve sastojke mikserom, da se sve fino umijesi.
Loaf pan namazati uljem pa ga prestrti papirom za pecenje. Ponovo poprskati uljem.
Pokriti I ostaviti da se poveca tri puta, paziti da ne prekisne, jer je na sobnoj temperature.
Peci na 200 C, 15 minuta sa serpicom u koju dodate vode da ima pare u rerni. Izvaditi vodu posle 15 minuta, pokriti ako je potrebno da ne zagori pa peci jos 30 minuta.
Nemojte ga rezati dok se potpuno ne ohladi.
Prijatno!
No comments:
Post a Comment