Za kore:
5 bjelanaca (160 gr)
pinch cream of tartar
160 gr kristal secera
160 gr secera u prahu
Mixati bjelanca sa cream of tartar do soft peaks pa postepeno dodavati kristal secer. Kad se sve dobro umutilo nekih 7-8 minuta povecati brzinu na mikseru i mutiti jos minut dva. Rucno dodati secer u prahu i fold it like for macarons.
Pipe out dekoraciju ili krugove za tortu, malo vece od potrebnih i peci 2.5 to 3 sata na 200 F/90 C.
Dupli cokoladni sladoled:
800 gr mlijeka i vrhnja pomijesanog (pola pola ili 300 gr mlijeka 500 gr vrhnja)
6 zumanjaka
170 gr secera
3 kasike kakao u prahu
150 gr cokolade za kuhanje
2 vanile
pinch soli
1 zelatina pripremljena prema upustvu za upotrebu i dodata u vrucu kremu
Sladoled od vanile:
500 ml vrhnja za kuhanje
300 ml mlijeka
6 zumanaca
180 gr secera
2 vanile
1 zelatina pripremljena prema uputstvu za upotrebu i dodata u vrucu skuhanu kremu
100 gr mljevenog oreo keksa i 50 gr sjeckanog
Chantilly oreo cream:
2 maskarpone sira
2 dl (ili po ukusu) vrnja za kuhanje
50 gr mljevenog oreo keksa
No comments:
Post a Comment