Porebni sastojci:
1 kg piletine od karabataka
Za marinadu:
3 kasike grckog jogurta
3 cehna bijelog luka
1 kasika sirceta
1 kasikica soli
bibera po ukusu
1 kasika oregana
sok jednog limuna
Za tzatziki sos:
2 krastavca (engleski krastavac po mogucnosti)
1 kasika limunovog soka
1/2 grckog jogurta - veliko pakovanje (po potrebi dodati jos, u zavisnosti koliko krastavca bude)
2 kasike sjeckanog dila
so
1 kasika maslinova ulja
biber
1 cehno bijelog luka sitno sjeckano
Pita bread za posluziti, ili mozete napraviti ove divne pogacice klikni ovdje
Paradajz, sitno rezana zelena salata.
Meso marinirati bar 2 sata ranije, moze i preko noci.
Preprziti ga na rostilju, 2-3 minute sa jedne i druge strane.
Posluziti uz pita bread, salatu, paradajz i puno tzatziki sosa.
Prijatno
No comments:
Post a Comment