Potrebni sastojci:
175 ml vode (najvise 2 dl)
250 gr brasna, 200 gr bijelo, 50 gr razeno
1 kasika meda
1/2 kasikice soli
maslinovo ulje - opcija
cehna bijelog luka - opcija
Pomijesati germu, toplu vodu i med i ostaviti da se zapjeni. Dodati brasno, zacinske trave po zelji i sol i 175 ml vode. Po potrebi jos dodavati po kap vode da se dobije gusto i glatko tijesto. Ostaviti da se udupla negdje oko pola sata.
Podijeliti na cetiri loptice, razvaljati sto tanje i ostaviti jos koji minut da nadolazi. Ugrijati ulje u tavi i prziti flat bread nekoliko minuta sa svake strane.
Vruce pogacice premazati maslinovim uljem i sjeckanim bijelim lukom i posluziti odmah, ili ih umotati u providnu foliju I ostaviti za kasnije.
Posluzeni ovdje sa caprice pizza dip, ili ovdje sa Giro piletinom.
No comments:
Post a Comment