Potrebni sastojci:
750 gr brasna za pite
490 ml mlake vode
3 kasike ulja
1 jaje - opcija
490 ml vode
1/2 kasikice soli
Za nadjev:
750 gr teletine bez kosti
3-4 krompira
1 velika glavica luka
1 kasikica soli
1 kasikica bibera
Za zaljev:
1.5 dl vode
3 kasike ulja
malo soli I bibera
2 dl ulja za premazivanje jufki
Meso isjeckati veoma sitno. Oguliti krompir i isjeckati na kockice i ostviti u vodi sve dok ne pocnemo praviti pitu. Oguliti luk i izrezati sto sitnije. Pet minuta pred razvijanje jufke, sastaviti sve zajedno dodati zacine i dobro izmjesati. Ukljuciti rernu na 460 F (240 C ako imate).
Provreti vodu sa uljem i zacinima i zaliti pitu. Smanjiti temperaturu na 375 ako je porumenila po vasoj zelji, (oko 180 C) i vratiti u rernu jos najmanje 10-15 minuta ili dok voda sva ne ispari. Uzivati u ovoj divnoj piti dok je vruca i krckava.
No comments:
Post a Comment