Potrebni sastojci:
1 pakovanje asparagusa
1/3 kg spinata
1 luk
2 cehna bijelog
1 stalak celera
1 solja vrhnja za kuhanje ili vrhnja od indijskog orascica
lovorov list, so, biber..
temeljac od piletine ili povrtni
Vrhnje od indijskog orascica:
1 solja indijskih orascica
voda
Indijski orascic pokiseliti u toploj vodi vecer prije. Sljedeci dan vodu prosuti, preprati I staviti u food processor, doliti vode da prekrije orascice I procesirati dok ne dobijete masu slicnu vrhnju. Po potrebi doliti jos vode.
Uprziti isjeckani luk, asparagus I celer 10tak minuta da omeksaju. Doliti vodom, zaciniti I dodati temeljac. Ostaviti da kuha na tihoj temperature 30tak minuta. Nasuti solju vrhnja od indijskog orascica I dodati ociscen I opran spinac, te istaviti da kuha jos nekih 5-10 minuta. Usitniti stapnim mikserom ili u blender, provjeriti jel treba jos zacina I uzivati.
Ja sam svoju supu procijedila na kraju jer mi se ucinilo da nisam bas dobro odvojila tvrde dijelove asparagusa od jestivih...
No comments:
Post a Comment