1 pak gljiva (oko 450 gr)
3-4 krompira srednje velicine
2 praziluka
2 glavice luka (manje)
3 cehna cesnjaka
2-3 kasike maslinova ulja
1 kasika putera
1 kasika vegete
1 kasikica bibera
1/2 male kasikice soli
malo persina, timijana I muskatnog orascica
2-3 kasifke kiselog vrhnja, jogurta ili kefira
Priprema:
Luk, praziluk i bijeli luk prziti na maslinovu ulju i puteru. Zaciniti sa biberom, vegetom i solju i prziti dok se ne pocne karamelizovati na dnu serpe. Dodati isjeckane gljive i krompir i naliti sa 1.5 litar vode. Dodati jos malo vegete, soli, bibera i kuhati na laganoj vatri dok povrce ne omeksa.
Sa stapnim mikserom usitniti povrce, dodati thyme i kiselo vrnje pa vratiti jos 5 minuta da prokuha.
Prije sluzenja posuti sjeckanim persinom
No comments:
Post a Comment