Jedna od mojih omiljenih corbica, lagana za pripremiti a jako ukusna:
Sastojci za tjesteninu: (ili kupite gotovu)
1 solja brasna
1 jaje
1/2 male soljice za kafu vode
prstohvat soli
Zakuhati tvrdo tijesto sa jajetom I dodajuci pazljivo vodu jer tijesto treba da bude jako tvrdo. Protheramo ga kroz dzevdzir ili naerendamo na rende. Osusimo I cuvamo u platnenim vrecicama do upotrebe, ili koristimo odmah.
- 1 cup (2.4 dl) suhe tarhane
- 4 cups (1 l) vode
- 1/2 l mlijeka (ili po potrebi)
- 1/2 kasikicesoli
- 1 kasika putera
- 1/2 kasike crvene paprika
Prokljucati vodu i staviti suhu tarhanu da se kuha nekih 10 tak minuta na laganoj vatri. Kad je skoro kuhana doljevati po malo sa mlijekom do se potpuno ne skuha. Posoliti po ukusu.
Rastopiti kasiku putera, staviti crvenu papriku i prziti nekoliko sekundi tek da paprika pocne mirisati.
Naliti corbicu u tanjir i pocvrkati puterom.
Uzivati u ovoj divnoj i laganoj corbici.
Naliti corbicu u tanjir i pocvrkati puterom.
Uzivati u ovoj divnoj i laganoj corbici.
No comments:
Post a Comment