Friday, August 22, 2014

Domaca tarhana sa povrcem

Meni najdraza supica....
 
 
Potrebni sastojci
 
1/2 glavice luka
3-4 mrkvice
2 cehna bijelog luka
1-2 struck celera
1 paprika
1/3 ljute papricice
1-2 kasike sjeckanog persina
1 cup domace tarhane (solja)
 5 cups vode
so, vegeta, biber                                                           
 
 
Uprziti luk, mrkvu, papriku i celer. Kad su uprzeni dodati bijeli luk i prziti tek 1-2 minute.
Nadoliti vodom i ostaviti da virucka 15tak minuta.

Doliti vode da imamo opet isti nivo koliko smo imali i na pocetku, pustiti da provri pa dodati tarhanu. Zaciniti pa kuhati dok se tarhana fino raskuha.
U skuhanu supu dodati cehnu bijelog luka koji smo sitno nasjeckali i sitno nasjeckan persinov list.
Skinuti sa ringle i uzivati...


No comments:

Post a Comment