Potrebni sastojci:
1/2 kg suhog graha1 kg junetine bez kosti (moze I sa kostima)
50-100 gr suhog mesa
1 pakovanje gljiva
1 velia glavica crnog luka
4 velika cehna bijelog luka
2-3 mrkve
2 stalka celera
1 velika paprika
2 paradajza ili mala konzerva pelata
3 lovorova lista
1/2 kasikice bibera
1 mala kasikica paradajz pirea
1 mala kasikica crvene mljevene paprika
medju prstima ljute paprke
1/2 kasikice soli
list persina and cilantro
3-4 kasike ulja
Izrada:
Grah ako nije bas prestart je dovoljno pokiseliti preko noci. Ako je stariji onda ga obariti obavezno.
Oprati prije stavljanja u lonac.
Na dno lonca staviti ulje, pa meso, pa onda sve povrce isjeckano na kocice. Dodati prepran grah I kasiku isjeckanog persina I cilantro. Doliti vodom da sve fino pokrije, kod mene je doslo do vrha lonca.
Peci 3-4 sata na 380F/190C. Ili mozete sve staviti u pretis I biti gotovo za 40 minuta :)
Posle 2 sata provjeriti jeli ima dovoljno tecnosti, I jeli treba dosoliti. Promijesati malo I nastaviti kuhati jos najanje 1-2 sata.
Odlično varivo. Nisam nikada kuvala šampinjone i pasulj zajedno, ali sam sigurna da je dobro. Priijatan vam ručak:))
ReplyDeleteMilice odlicno je obavezno probaj, znam da bi se Stanoju svidio...
ReplyDelete