500 gr spinata
Oprati luk, nanu i spinat i staviti da se cijedi.
U vecu serpu sipati decilitar i po maslinova ulja i ukljuciti na najnizu temperaturu. Sjeckati luk, spinat i nanu i ubacivati u ulje.
Malo posoliti i promijesati i ostaviti poklopljeno da se krca 5 minuta.
Pripremiti sir i jogurt ili mileram i staviti u serpu i jos mjesati 2-3 minute dok se sir ne rastopi. Ostaviti da se malo prohladi i ukljuciti rernu na 425 F. Dodati 5 jaja i 250 gr kukuruznog brasna. Sve lijepo izmjesati.
Tepsiju br 40 ubaciti u rernu i ostaviti da se dobro ugrije. Izvaditi je pa u nju ubaciti komadicak putera da se fino rastopi i razlije po tepsiji. Uliti tjesto i peci 40 minuta. Peceno zaliti sa 1 dl mlijeka ili vrhnja za kuhanje, i premazati sa 2-3 kasike milerama.
No comments:
Post a Comment