Potrebni sastojci:
750 gr mesa
1 jaje
1/2 cup mrvica, ja koristim zacinjene panko
1/2 cup mlijeka
35 gr vrhnja za kuhanje
1/2 glavice crnog ili ljubicastog luka
2 kasike sjeckanog persina
zacini po ukusu
Za przenje:
1 kasika maslaca
2 kasike ulja
Za sos:
1/3 cup putera
1/4 brasna
250 ml govedjeg temeljca
250 ml pileceg temeljca
1 kasika senfa
1 kasika soy sosa
do 1 cup vrhnja za kuhanje, ili po ukusu
zacini po ukusu
sjeckani persun
Pomijesati suhe mrvice sa mlijekom, zacinima, jajetom i vrhnjem i ostaviti desetak minuta. Umijesati ostale sastojke i praviti kuglice zeljene velicine. Uvaljati ih u brasno i prziti na mjesavini ulja i putera u dva puta.
Kuglice spremiti u topao tanjir, a u istoj tavi praviti sos, tako sto istopimo puter pa dodamo brasno i mjesamo dok se porumeni. Uliti temeljac i jedan i drugi, pa mijesati da se sve fino sjedini i prokuha.
Dodati zacine, i cufte i ostaviti sve da prokuha koji minut.
Servirati sa prilogom po zelji, plain riza je super prilog!
No comments:
Post a Comment