Super fin i kremast cheesecake.
Za visociji kolac uzmite mold broj 8-10, za nizi kao ovaj 12. Obziorm da sam imala goste odgovarao mi je nizi kolac koji moze posluziti vise ljudi.
Za podlogu:
2 cups mljevenog keksa
3 kasike istopljenog putera
Za cheescake
40 dkg sira
1 cup vrhnja
5 jaja
1 kasika vanile
100 gr secera
Za cream brule posip
100 gr secera
Prvo pripremiti lim tako sto ga oblozimo papirom, ali da papir bude visociji za 1-2 od ruba lima.
Keks i puter pomijesati pa rasporediti po limu, utiskujuci dnom case da se sto bolje rasporedi.
Peci 12 minuta na 375 pa ostaviti da se dobro ohladi.
Sir i jaja i secer mutiti da se dobije pjenasta masa. Sve treba da bude kucne temperature prije nego pocnemo sa pripremom kolaca.
U umucenu smjesu dodati vrhnje i ponovo mutiti da se dobije kremasta smjesa.
Sve uliti u lim i peci 45 minuta do 1 hour na 375 F.
Ostaviti preko noci da se ohladi pa dekorisati sljedeci dan.
Prijatno!
No comments:
Post a Comment