Could you even imagine how time flow so fast. Today, Ayden celebrated his first birthday. Wow... He loves Mickey Mouse. When he hear music playing from his favorite cartoon, he runs so fast to see it. So we decided to make him cake on that theme. So many friends and family members came to help him celebrate his first birthday. Even if day was so hot and humid, he did not mind it, and he really enjoyed every moment being in park.
Danas je nas unuk Ayden proslavio svoj prvi rodjendan.
Imao je veliki, fin party sa puno prijatelja, I imali smo super provod.
Za divno cudo, I pored puno gostiju, I sto je cak I za Floridu dan bio prilicito topao, on je bio u super raspolozenju.
Super smo se proveli. Za njegov rodjendan tema je bila Miki Mouse, kojeg on nacisto obozava. Kad cuje da je na televiziji njegov omiljeni crtic, dotrci u hodalici brzinom munje da ga gleda ...
Njegov smas cake je takodje bio na temu Miki Mausa, samo sto je bila obicna zuta kora sa vanilla icing preko I ovom prilikom necu postavljati recept za tu tortu.
Recept za Miki Maus tortu:
Za Miki Maus glavu:
Ganaz od mlijecne cokolade na dno kalupa:
1/2 cupa vrhnja za kuhanje
200 gr mlijecne cokolade
Provreti vrhnje i izliti preko cokolade. Ostaviti nekoliko minuta pa umijesati zicom do fine i sjajne Kreme. Izliti u pripremljen kalup i ostaviti u frizider da se stegne.
Ganaz od bijele cokolade u sredinu kalupa:
1/2 cupa vrhnja za kuhanje
230 gr bijele cokolade
Ganaz od tamne cokolade na dno poluloptastog kalupa
3/4 cupa vrhnja za kuhanje
2 kasike putera
280 gr tamne cokolade
Kad se sve fino stisnulo, obzirom da sam imala viska kora, izrezala sam jednu koru I stavila kao podlogu Mausovoj glavi da bude malo veca.
Prvi I drugi sprat, marble cake:
Za 2 torte dno I sredina pravila sam ovu mjeru 5 puta. ispalo mi je 5 kora velicine 10 i 6 kor velicine 8 inch.
Sastojci:
3 cups prosijanog brasna (2 puder i 1 krin ostro)
2 1'2 tsp praska za pecivo
1/2 tsp soli
1 3/4 cups secera
2/3 cups putera
2 jaja
1 1/2 tsp Vanile
1 1/4 cups mlijeka
za marble tortu popoloviti smjese i u jednu polovicu dodati 1/2 cupa kakao. Ako pravite duplu smjesu, onda zamijeniti jedan cup brasna sa jednim cupom kakao.
Priprema:
Ugrijati rerun na 350 F. Limove za pecenje namazati uljem, obloziti papirom i posuti brasnom. Ova smjesa bi trebala biti dovoljna za dva 8 inch okrugla kalupa za torte. Umutiti secer i puter zajedno dok ne pobijele. Dodati jaja jedno po jedno i vanilu, Miksati tek toliko da se sve fino sjedini. Prosijati brasno sa praskom za pecivo. Dodati so u brasno. Izmjeriti mlijeko pa naizmjenicno dodati brasno i mlijeko u smjesu sa puterom i jajima, u trecinama. Miksati jos dodatno 1 minut da se sve fino izmiksa, ali prethodno spaculom cistiti stranice zdjele za mucenje da se sve fino umuti.
Rasporediti u pripremljene limove. U 10 inch lim ja sam stavljala 12 (8 size skup za sladoled) skupova smjese, a u 8 inch sam stavljala 6 skupova smjese. Za marble smjesu bi bilo, pola od toga kakao smjesa a pola bijela.
Peci u zagrijanoj rerni oko 43 minute ili dok cackalica ne izadje cista iz biskvita.
Fil za prvi I drugi sprat torte
Ganaz od mlijecne cokolade
900 gr mlijecne cokolade
4 cup vrhnja za kuhanje
Ganaz od bijele cokolade:
450 gr bijele cokolade
1 cup vrhnja za kuhanje
Ganaz ispod fondana
450 gr cokolade za kuhanje
1 cup vrhnja za kuhanje
I na kraju dekoracija od fondana.
Jos nekoliko slika sa rodjendanske zabave...
Moja draga porodica...
Dido I Ayden...
Tetke su dosle pripremljene na rodjendan... sve u znaku Miki Mausa :) :)
Najmladja tetka Lamija....
Starija tetk Amina...
Moji najmiliji...
Torta I nane Beba...
Smash cake...
No comments:
Post a Comment