Jos jedno od starih I finih jela. Super zdravo I ukusno!
Potrebni sastojci za 6 osoba:
1 manje pile ili pileceg meso po vasem izboru
1/2 kg bulgura
celer
mrkva
luk
bijeli luk
so
ljuta papricica
puter
Skuhati temeljac od piletine I povrca po vasem izboru. Ja svoj temeljac obicno kuham bar 24 sata na tihoj temperature, ali moze I za 20 minuta u pretis loncu.
Posebno kuhati bulgur bar 10tak minuta na vodi. Doljevati temeljcom posle desetak minuta.
Kuhati oko pola sata na veoma tihoj temperaturi, stalno doljevajuci temeljcom. Posoliti po ukusu, I dodati ocisceno pilece meso od kostiju.
Ucvrkati malo masla I crvene paprika te pocvrkati po bulguru. Veoma hranjivo I ukusno jelo, iako na izgled mozda I ne izgleda tako. Prijatno!
Ovo je neka vrsta rizota od bulgura, tako ga malo koristim...odlično jelo.
ReplyDeletePa da Milice, kao rizoto ili bolje receno kao gerslo ako I njega pravis ponekad. Menije ovo jako ukusno I lagano za stomak. Posto mi je svekar tu, trudim se malo starinskog po nekad danapravim...
ReplyDelete