Super fina low carb peciva I mini burger..
Potrebni sastojci za peciva:
1 jaje
2 bjelanca
1 kasika jabukovog octa
3 kasike kokosovog ili nekog drugog ulja
suhi sastojci:
100 gr brasna od badema
2 kasike husk fibera
1 kasikica za caj praska za pecivo
1/3 kasikice soli
1/3 kasikice bijelog luka u prahu
1 kasika sjemenki po izboru (sezam, chia, curakot, laneno sjemenje)
1 kasikica bademovih listica
1 kasikica sjemenke tikve
Za mini burgere:
300 gr fasiranog mesa
1/2 kasikice bijelog luka u prahu
1/2 kasikice crnog luka u prahu
1/2 kasikice soli
1/4 kasikice ljute paprika u prahu
2 kasike ulja po izboru
Umijesiti meso sa zacinima da odstoji.
Rernu ugrijati na 350/180 C.
Pomijesati mokre sastojke. Posebno umijesiti sve suhe sastojke. Dodati u mokre sastojke I dobro izmjesati. Vlaznim rukama oblikovati 4-5 peciva. Staviti u rerun da se pece pola sata.
Kad su peciva gotova peci burgere na rostilju na najjacoj temperature. Kad se ispece jedna strana okrenuti I peci drugu stranu, smanjivsi temperature na 2/3 jacine. Gotovi su kad unutrasnja temperature dostigne 165 F/ 73 C.
Garnirati sa majonezom, kecapom, sirom I uzivati...
No comments:
Post a Comment