Za podlogu:
100 gr bademova brasna
30 gr kakaa
3 kasike rastopljenog putera
1 kasika stivije u prahu
3 kapi stivija extakta
Za cheesecake:
700 gr krem sira
3 jaja
3 kasike kaka
1 dl vrhnja za kuhanje
1 kasika vanile
pinch soli
5 kasika stivije ili nekog drugog secera. Ja sam secer dodavala postepeno, I cim mi se ucinilo da je dovoljno slatko prestala sam dodavati secer.
3 kasike putera
150 gr neslatke cokolade
Prvo napraviti podlogu I peci je na 325 F oko deset minuta. Smanjiti temperature na 300 F.
Rastopiti cokoladu na puteru I ostaviti da se ohladi.
Umutiti sir sa secerom pa dodavati jedno po jedno jaje
Dodati vrhje I kakao pa na kraju I cokoladu. Sve fino mijesati da se sjedini.
Stranice kalupa namazati puterom pa izliti smjesu.
Peci oko 1 sat. Kad je gotovo ohladiti petnaest minuta pa nozem odvojiti stranice od kolaca. Ostaviti da se hladi bar tri sata prije posluzivanja.
Krema je od putera, kakaa, stivije, vanile I malo vrhnja za kuhanje.
No comments:
Post a Comment