Obicno przim piletinu sa lukom crnim I bijelim, dodajuci tek nesto zacinskih trava, ali ovaj put sam ispekla u rerni, I nekako mi je bas bilo brzo I manje posla.
Preporucujem toplo!
Potrebni sastojci:
oko 750 gr pilece jetrice
200 gr gljiva - opcija
1 velika glavica bijelog luka
8 cehna bijelog
1 mala kasikica soli
1/4 kasikice bibera ili kajen peper - ja nikad ne koristim biber, umjesto koristim kajen
1/2 dl maslinovog ulja
Posle pecenja zaciniti sa:
kasikica svjezeg oregana
kasika sjeckanog cilantro
4 kasike balsamic vinegar
3 kasike coconut aminos (ili soy souce ako ga koristite)
1 kasika Worchester souse (opcija)
100 gr putera
2 kasike senfa
Jetrice dobro oprati I posusiti. Lim obavezno zastiti papirom za pecenje. Jetrice rasporedite po limu, posolite, stavite kajen paprika, izrezani bieli I crni luk. Pospite ulje preko.
Pokrijte papirom za pecenje I pecite pokriveno 20 minuta na oko 200 C/385 F. Otkrijte I pecite jos 15 minuta.
Ispecene jetrice prebacite u food processor. Preko dodajte zac inske trave, vinegar, coconut aminos, I Worchester souse. Sve dobro procesirati. Na kraju dodati I puter I procesirati da se sve fino sjedini.
Ostavite da se ohladi, pokrijte I cuvajte u frizideru.
Prijatno!
No comments:
Post a Comment