Za ove njegove knedle, koje ako se pridrzava mjera, nema potrebe za uljem. Budu mekane, fine I razabrane.
Znaci potrebo je 1 jaje koje umutimo ovlas sa malo soli. Po zelji malo persina, da se doda okus I boja.
Dodati tacno 4 kasike griza, I nemojte da vas prevari da stavite vise.
Kasicicom dodajite knedle u supu I ostavite da kuha minut dva.
To je to. Divne razabrane knedle ni malo tvrde.
Veoma laka i jednostavna priprema 🤗 Oduševićete se 🥰 Mekane i fine Knedle za supu 1 jaje oko 5 kašika griza 1 kašika ulja 1/2 kašičice začina (vegeta) Na vrh kašičice praška za pecivo Priprema Umutiti viljuškom jedno jaje, dodati 1 kašiku ulja, 1/2 kašičice začina i pzp. Dodati 4 kašika griza, sve sjediniti, po potrebi dodati još jednu kašiku, ostaviti da odstoji smese nekih pet minuta. Smese treba da bude gusta ( kao na snimku) ne zbijena. Supa treba lagano da vri, kašičicu umočiti u supu i iz dva tri poteza odvatiti malo smese i staviti polako u supu. Ponoviti postupak dok ne potrošite svu smesu zatim poklopiti i kuvati još pet minuta
Prijatno!
No comments:
Post a Comment