Za kore:
2X
4 jaja
3 kasike secera
4 kasike brasna
1 kasikica vanile
1/2 kasikice limunova soka
korica pola limuna
Peci u limu od rerne 8-10 minutes na 355 F/180 C
1 manja teglica dzema od kajsije
simple sirup
1/2 cup vode
1/2 cup secera - kuhati 2-3 minute
Radvojiti bjelanca od zumanaca. U bjelanca dodati malo limunovog soka pa mutiti na srednjoj brzini da se bjelanca zaagriju i na pola umute. Dodajuci secer povecati brzinu i miksati dok se bjelanca ne umute u vrlo cvrstu kremu. Dodavati jedno po jedno zumance. Lagano umijesiti brasno.
Izliti u lim rerne koji smo prestrli papirom pa peci po gore navedenim uputama.
Cim izvadimo iz rerne umotati u rolat sa papirom na kojem smo pekli i ostaviti da se ohladi. Kad se ohladi, odviti, premazati odabranim dzemom, pa uviti ponovo u rolat. Sjeci prst debele rolatice i slagati u lim velicine 21 cm. Obloziti dno i jedan red na stranicama.
Cheescake:
2 pak filadelfija sira (450 gr)
350 gr pirea od manga
100 gr jogurta
2 kasike secera
1 kasikica vanile
Sve sjediniti pa dodati
200 ml vrhnja za kuhanje blago umiksanog sa 2 kasike secera, treba jos biti malo tecan 60% ...
1 1/2 zelatina rastopljena u 2 kasike vode (pa ugrijana u mikrovalnoj ne vise od 10-12 sec) prije nego je dodamo u cheese smjesu dodati prvo dvije tri kasike smjese u zelatinu, pa sve spojiti sa prethodno umucneom smjesom
Ostaviti u frizider da se stegne prije nego dodamo preljev.
Preljev:
200 gr mango pirea
100 ml vode
1 zelatina rastopljena u 2 kasike vode, ostaviti da nabubri pa rastopiti u mikrovalnoj 10tak sekundi i sastaviti sa pireom i vodom. Preliti preko kolaca odmah i ostaviti u frizider da se stegne.
Prijatno!
No comments:
Post a Comment