Saturday, February 24, 2024

Italijanska supa za vjencanja

 Ovu predivna supa je moja kcerka pravila prije nekoliko sedmica i ideju kao i upustvo kako je pravila je podielila sa mnom. Nisam mogla ni zamisliti da je ova supa osim sto je vrlo okrepljujuca i jako ukusna i mirisna, a uz prepecen hljeb ili bez odlicna vecera. 

Potrebni sastojci:

za kuglice:

oko 450-500 gr mljevenog mesa

so, biber, bijeli luk, kajen paprika

1 jaje

2 kasike prezle

1 kasika sjeckanog kopra

1 kasika parmezan sira

Umijesiti fino, praviti male kuglice, pa ih redati u lim za rernu prestrt papirom pa peci 10 tak minuta na 400 dok fino porumene. 


U medjuvremenu uprziti luk, mrkvu, celer i ja sam stavila jednu malu ljutu papriku (jalapeno) pa dodati koju cehnu bijelog luka na kraju przenja i jos proprziti minut dva. 

Zaliti pilecim temeljcom u koji smo dodali i casu govedjeg temeljca. Dodati dva tri  bay leaves, Sacekati da provri, dodati kuglice pa kuhati petnaestak minuta. Dodati i saku omiljene tjestenine, pa kuhati jos desetak minuta. 

Na kraju kuhanja dodati oko pola kg spinata i pola vezice persina. Sacekati da prevri pa  Zaciniti sa parmezanom. Prijatno!




No comments:

Post a Comment