Potrebni sastojci:
400 gr brasna od spelte
60 gr brasna od heljde
2 kasike sjemenki lana
2 kasike susama
2 kasike suncokretovih sjemenki
2 kasike sjemenki od tikve
1 kasikica praska za pecivo
1/2 kasikice sode
1/2 kasikice soli
oko 400 ml vode - kucna temperatura
2 kasike maslinovog ulja
za posipanje, po zelji sve sjemenke
Ukljuciti rernu na 420 F. Pomijesati sve sastojke osim ulja, umijesiti mekano tijesto, u zavisnosti od brasna trebace vam oko 400 ml vode.
Kad se sve fino umijesi dodati 2 kasike ulja i premijesiti jos jednom. Mozete peci odmah, koristite loaf pan koji ste prestrli papirom za pecenje i pomastili sa kasikom maslinova ulja.
Po povrsini pospite sa sjemenkama po zelji i utapajte ih u tijesto. Mozete tijesto zasjeci da se lakse pece.
Peci 15 minta na 420 F, pa jos oko 1/2 sata na 400 F. Ostavite u iskljucenoj rerni onako na pola otvorenoj jos 10tak minuta.
Ovaj hleb je tako divan, razabran i hrskav, pa pripremite puter ili omiljeni namaz, jer cim se ispece mozete da probate onako vruc.
Prijatno!


No comments:
Post a Comment