Toplo preporucujem, rolatic je divan... ovo su okrajci dole na slici, potrudicu se da uzmem koju bolju slicicu kad budem sluzila roladu....
Za roladu je potrebno:6 bjelanaka
200 gr secera
1 kasika octa
medju prstima soli.
Za nadjev:
4 dl vrhnja za kuhanje
300 gr mascarpone sira
sumsko voce po izboru
secer po ukusu
Za premaz od jagoda:
300 gr pirea od jagoda
3 kasike meda ili agave sirupa
1 sok od limuna
1 pudding od vanile
Za koru: Umutiti bjelanca sa malo soli u gustu kremu dodajuci postepeno secer. Na kraju dodati kasiku octa I nastaviti miksati dok ne dobijete veoma gust I sjajan saum.
Lim od rerne postaviti papirom za pecenje I naprskati uljem sa obadvije strane. Isuti I poravnati kremu. Peci u zagrijanoj pecnici na 160 C ili 320 F 35 minuta. Uviti u papir u kojem smo pekli roladu I ostaviti da se ohladi.
Za kremu: U medjuvremenu umutiti sir sa malo secera u prahu u finu kremu. Postepeno dodavati vrhnje za kuhanaje lagano miksajuci.
Za sos od jagoda: Jagode oprati I napraviti pire od njih. Dodati sok od limuna, zaseceriti I kuhati 4-5 minuta dok tecnost ne ispari. U medjuvremenu razmutiti pudding u malo vode I dodati jagodama. Kuhati jos minut ili dva dok se pudding fino skuha. Ohladiti prije filovanja rolade.
Roladu premazati sosom od jagoda, pa kremom od sira. Dobro rashladiti I uzivati.
Ja sam svoju zaledila preko noci, naredni dan sam je premazala sa kasikom dvije preostale Kreme I posula kokosom. Rolada je prefina, toplo preporucujem. A sad ide nazad u led, sluzicu je kao sladoled!
No comments:
Post a Comment