Otisli smo na dorucak u obliznji restoran, mali ali veoma fin, cist I modern uredjen. Po preporuci sam porucila New York style lox sandwich I kapucino. Posluzili su nas sa navecim kapucinom koji sam ikad vidjela I sandwicima od dimljenog lososa.
Na prvi zalogaj sam ostala odusevljena okusom tih sandvicha. Iako nisam dobila njihov recept, paravim pokusala sam napraviti po sjecanju na ukus nesto slicno, I jako mi se dopalo sto sam dobla.
Naime ja izbjegavam sve zitarice, pa sam napravila keto friendly peciva koja kad su se ispekla su bila toliko krckava I fina da sam znala da sam dobila svoj fav sandwich ever.
Link za peciva:
https://bebinakuhinjica.blogspot.com/2017/05/keto-mini-burgeri.html
Uglavnom njihovi bagels su mi karakteristicni po tome sto su prilicito veliki I nisu tako zilavi. Obilno su posuti sjemenkama razlicitih vrsta.
Za namaz:
cream cheese, moze se koristiti bilo koji krem cheese Philadelphia ili yogurt style Lebanese cheese.
Uglavnom u sir se ne mora nista dodati, moze se jednostavno namazati po bagels , ili dodati zacine po zelji.
So, biber, chives, whole grain senf, kapare, limunov sok bi bili neki od zacina koji super idu sa ovim sandvichima.
Za nadjev:
Dimljeni losos,
paradajz,
kolutovi luka
Ovom sandvichu luk daje poseban sarm I odlicno balansira sa dimljenim lososom I sirom.
Ako ne volite da vam tako bude u sandvichu, mozete ga urezati u namaz.
Znaci namazati debelo, nadjenuti po zelji I uzivati! Kako u sandvichu tako u zivotu!
No comments:
Post a Comment