Ohmah sam ga zeljela isprobati ali u Keto verziji. Znaci samo sam zamijenila secer sa truvijom I to je to. Kolac je ispao fantasticno pa ga biljezim za daljnje izvedbe.
200 gr cokolade
125 gr putera istopiti zajedno
6 jaja, razdvojiti zumanca I bjelanca
1/2 soljice truvije ili 1/2 case regularnog secera
prstohvat soli
vanilla po ukusu
150 gr brasna od nekih orasnica, kod nje orasi, kod mene bademi
tri zrele kruske, ako nisu zrele kuhajte ih da omeksaju kako bi bile socne u kolacu., po Miminom receptu ide pet ili sest krusaka, ali ja sam smanjila obzirom da je keto friendly kolac, I kruske se uopste ne jedu.
Izrada
Cokoladu I puter istopiti pa ostaviti sa strane.
Razdvojiti zumanca I bjelanca, pa umutiti prvo bjelanca sa pola kolicine secera I prstohvat soli do cvrste mase. Umutiti zumanca sa drugom polovinom secera I po zelji dodati vanilu.
Lagano uliti smjesu od putera I cokolade pazeci ako je vrela da ne skuha zumanca. Dodati I brasno od orasastih plodova.
Na kraju u tri navrata dodati I bjelanak lagano mjesajuci spatulom.
Na dno kalupa poredati kruske prepolovljene na pola I ociscene.
Preko izliti smjesu.
Peci u rerni na 360 F nekih 55 minuta.
Posluziti sa slagom!
Ako zelite mozete napraviti I ovaj frosting od krem sire I kaka u koji dodate malo vrhnja za slag I secera.
No comments:
Post a Comment