Tako jednom godisnje dodju nase paprike kod Marka I mi obavezno kupimo paket, pa bude I za filovanja sa mesom, I krompirom, I przenih, I pecenih, I u salatu, bas se nauzivamo.
Posluzim uz ljetnju salatu, I bas bude super fin I potpun obrok. Od zacina ne stavljam nesto puno, uglavnom luk, bijeli luk, person, bijeli I crni luk u prahu I obavezno kajen peper.
Dan prije imali smo ovu finu I laganu corbicu od leblebije. Uglavnom je napravim kao mladi grah. Puno gljiva, koji paradajz I suseni paradajz, nista specijalno al bude super fina.
Na dno case staviti piskotu, preliti likerom od kafe I onda preko kremu. Drugi mascarpone umutiti sa 2 dl slaga, dodati vanilu I umutiti u kremu. Staviti preko kreme od zumanaca. Posuti kakaom I ukrasiti sa jagodama, malinama itd.
Divan I brz desert.
Divan I brz desert
U americi ovih crvenih paprika roga bas I nema da se nadje. U zadnje vrijeme nadjem ih u Publixu I nisu tako bas skupe kako obicno znaju biti. U biti razlikuju se od onih ajvarki koje se kod nas prodaju. Iako su mesnate, ipak im nesto nedostaje da bi bile iste.
Ja ove stavim u rerun na 400 na 20 minuta. Ostavim da se ohlade malo, pa ih ogulim.
U medjuvremenu napravim sos od vrhnja, bijelog luka I naerendam kackavalj. Potom stavim u sos oguljene paprike. Cisto uzivanje.
Brisket pecen u slow cooker. Predivan!
Buranija puterica. Divnog okusa I mirisa.
Ukiseleni limuni. Nacisto ih obozavam.
No comments:
Post a Comment