Wednesday, September 8, 2021

Becka Snicla

Bas cesto pravimo Becku sniclu, jer obadvoje je volimo, ali nikako da postavim sliku i recept. Nista novo i komplikovano, a ipak super ukusan klasik.




Po osobi potrebna jedna teleca snicla

od zacina so i biber


Za pohanje:

1 solja mrvice koje su vec zacinjene

2 jaja 

1/2 solje brasnja

Ulje za przenje, u zavisnosti od posude u kojoj se prze, da bar bude 2 prsta ulja


Meso istucite batom da bas bude tanko.


Meso  prvo uvaljati u brasno, pa jaja, pa onda obilno presuti i uvaljati u mrvice. Ponoviti postupak, jaja, pa prezla. Zalijepiti sto vise mrvica, da ne bude ni malo vlazno od jaja.


Prziti u srednje zagrijanom ulju, paziti da ne bude prevruce na ne zagori. 


Posluziti uz omiljeni prilog, mi bas volimo sos od gljiva i pomfrit. 


Prijatno!


No comments:

Post a Comment