Napravite tako u vise verzija i uzivajte u svojoj posebnoj verziji, ili u vise njih u zavisnosti sta stavite od mesa/povrca i omiljenog sosa
Potrebni sastojci:
riba ili racici 1/3 # po osobi (oko 150-200 gr)
vegan verzija: slatki krompir
taco seasoning
ulje za przenje
Taco seasoning (6)
1 kasika chilija u prahu
1 kasika dimljene paprike
1 kasika kumina
1 kasika crnog luka u prahu
1 kasika bijelog luka u prahu
1 kasika oregano
1 kasika soli
1/2 kasike bibera
Cilantro taco sause:
2 kasike maslinova ulja
1/2 avokada
1/4 cup vode
3/4 cup cilantro - korijander lista
1/2 cup sjeckanog mladog luka
2 cehna cesnjaka
1/2 kasikice soli
juce jednog lime
1/2 cup grckog jogurta
Kremasti Guacamole sos:
2 avokada
1/2 cup korijandera/cilantra
1//2 male jalapenjo paprike
so
1/3 cup soka od limete
1 - 2 kasike vode ili po potrebi da se dobije kremasti sos
Svjeza salsa:
3 paradajza
1 glavice luka
1 chili papricica ili jalapenjo
1 mala vezica cilantra
so i biber
Back beans (jedna konzerva) + dvije kasike svjeze salse
Coleslaw:
1 pakovanje sitno rezanog kupusa
1/2 cup grckog jogurta
1 sok od lime
1 kasika maslinova ulja
3 kasike bijelog octa
1/2 cup sjeckanog cilantra - corijander
so, biber
Siracha mayo taco sause:
1 kasika siracha sause
3 kasike majoneze
lime juce po ukusu
Pavlaka i mexican shreded sir
U ovom receptu slatki krompir sluzi kao protein a crni grah kao dodatak.
Meso i 2-3 slatka krompira isjeckana na malo krupnije kocke posebno zaciniti taco zacinima i ostaviti nekoliko sati.
Krompir ispeci u rerni sa malo maslinova ulja a meso prepeci na rostilju ili u tavi.
Dok se meso pece pripremiti guacamole, salsa i sauces.
Sve posluziti u zdjelicama, da svako sebi slaze tako po izboru.
Sve posluziti u zdjelicama, da svako sebi slaze tako po izboru.
Prijatno!
No comments:
Post a Comment