Predivan i brz rucak.
Potrebni sastojci:
1 pound scallops (jakovljeve kapice)
1 cup vrhnja za kuhanje
1/2 cup temeljca od piletine ili povrca
2 cehna bijelog luka
3-4 susenog paradajza
2 kasike rendanog parmezana
2-3 sake spinata
2 velike kasike sjeckanog persuna
italijan seasoning, so, biber, maslinovo ulje.
Posluziti uz prepecen hljeb!
Ugrijati tavu pa staviti 2-3 kasike maslinova ulja. Prziti scallops sa obadvije strane 2-3 minute. Zaliti pilecim temeljcem.
Pustiti da prokuha pa dodati vrhnje za kuhanje, suhi paradajz i zacine. Na kraju dodati i dvije tri sake spinata i persunovog lista i parmezan. Zaciniti po ukusu. Ostaviti da vrije dvije tri minute pa iskljuciti
Uz ovo divno jelo, imali smo i slatki krompir punjen salsom od avokada i crnog graha.
Prijatno!
No comments:
Post a Comment