Ako niste do sad probali, a imate priliku, obavezno isprobajte. Meso se moze pripremiti i ranije, i onda za pet minuta sastaviti apsolutno ukusan obrok. Topao, hrskav i nadasve ukusan, moze biti rucak ili vecera ( a i dorucak, zasto da ne)
1 velika tortilla
1 male soft, i jedna chancy
1/2 solje fasiranog mesa (uprzenog sa cuminom, crnim i bijelim lukom, chilly paprikom, i ostalim zacinima po vasem izboru)
3-4 kasike nacho cheese (recept slijedi)
pola solje zelene salate tanko isjecene
1/4 paradajza sitno isjecenog
1 kasika brasna
1 kasika putera
1 solja mlijeka
1 solja cheddar sira
so, biber, kajen paprika po ukusu
Napraviti beshamel, staviti sir i zacine i mijesati da se rastopi. Ostaviti sa strane do upotrebe.
Paradajz i salatu sitno isjeci.
Na dno stavimo veliku tortilju, u sredini meso, a preko staviti nacho cheese. Pokriti sa crunchy taco shell, ja nisam imala pa sam koristila malu tortilju.
Na chancy taco shell staviti salatu, preko paradajz i posuti sa chedar sirom. Preko staviti drugu tortilju.
Krajeve okretati prema sredini i praveci faltnice da se sve fino pokrije.
Peci na blago ugrijanoj tavi, u koju dodate tek malo ulja dok fino porumeni. Prvo stranu sa faltnicama, pa posle nekoliko minuta i drugu.
Dovoljno je peci nekoliko minuta da se sir rastopi.
Uz ovo jelo vam nije potrebna salata. Prijatno!
No comments:
Post a Comment